Web Analytics Made Easy - Statcounter

به همین دلیل تلاش برای شناخت هدف و تعیین یک هدف مشخص ، اولین گام در برنامه ریزی است! اقدام بعدی فرد طبیعتأ تطبیق خود با هدف انتخابی خواهد بود. به گزارش نامه نیوز، اصولأ برنامه ریزی کنکورراه رسیدن به هدف در کنکور سراسری است ، بنابراین تا هدف مشخص نباشد برنامه ریزی درسی برای کنکورمعنایی نخواهد داشت.

به همین دلیل تلاش برای شناخت هدف و تعیین یک هدف مشخص ، اولین گام در برنامه ریزی است! اقدام بعدی فرد طبیعتأ تطبیق خود با هدف انتخابی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معمولأ دانش آموزان در این مرحله دچار مشکل میشوند ، زیرا اهداف بزرگی را برای خود تعیین میکنند. در حالیکه توانایی ، انرژی ، مداومت یا غیرت و تعصب لازم برای رسیدن به این اهداف را ندارند. ما در مشاوره تلفنی کنکور با دانش آموز خودمان گاهی لازم میدانیم در صورت عدم تلاش لازم و عدم تطبیق دانش آموز با هدف انتخابی ، از او بخواهیم تا یا تلاش و جدیت خود را بیش تر کند یا اهداف کوچکتری برگزیند.

به صورتی که داوطلب یابد با بررسی رشته های دانشگاهی و با توجه به استعداد ها و علاقه اش ، رشته ای را بر مبنای آینده ی شغلی مناسب انتخاب کند و سپس با اطلاع از رتبه ی داوطلبان به خصوص کنکور تجربی ، که در سال یا سال های قبل در آن رشته پذیرش شده اند و با مشاهده نمونه کارنامه ی داوطلبان سنوات گذشته ، میزان تقریبی درصد های لازم در هر درس را جهت کسب رتبه قابل قبول برای آن رشته مشخص نماید و سپس خود را با این هدف انتخابی تطبیق دهد.

چه بسیارند دانش آموزانی که با تعیین یک هدف بسیار بالا و عدم تلاش هماهنگ با هدف مذکور ، دچار سردرگمی و اضطراب و نگرانی شده و با تحمل استرس های ناشی از قبولی در یک رشته ی بالا ، نهایتأ به پذیرش در رشته یا دانشگاهی با درجه پایین ، بسنده میکنند.

سازماندهی مطالعاتی

برنامه ریزی کنکور بر مبنای تعداد سؤال ، ضرایب دروس و تفاوت ضرایب دروس عمومی و اختصاصی تعیین می شود . باید توجه داشت که دروس اختصاصی در کنکور ، علاوه بر ضرایب ذکر شده در جداول ، دارای ضریب 3 اختصاصی نیز هستند. ضمنأ با توجه به اهمیت تعداد سؤال در تعیین نمره خام و نمره تراز در هدر درس ، دروس اختصاصی در کنکور که تعداد سؤالات بیشتری دارند ، از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود. به عنوان مثال درسی مثل زیست شناسی در کنکور دارای ضریب چهار و درسی مثل زبان دارای ضریب دو است ، اما اهمیت درس زیست شناسی در کنکور تجربی فقط دو برابر درس زبان نیست بلکه با توجه به اختصاصی بودن درس زیست شناسی ، ضریب چهار این درس در ضریب سه اختصاصی ضرب خواهد شد. بنابراین ، سوالات زیست شناسی در کنکور سراسری ، با ضریب دوازده و سؤالات زبان انگلیسی به ضریب دو ، در نمره کل تراز شده ی داوطلب تأثیر خواهند داشت. ولی با توجه به اینکه تعداد سؤالات زیست شناسی در کنکور سراسری 50 سؤال و تعداد سؤالات زبان انگلیسی 25 سؤال است. بنابراین ، اهمیت درس زیست شناسی در کنکور به دلیل حجم بیشتر و محتوای سخت تر در کنکور رشته ی تجربی ، از این هم بیشتر است. و به این ترتیب در سازماندهی سبد مطالعاتی ، یک دانش آموز تجربی بیشترین زمان مطالعه را باید به درس زیست شناسی اختصاص دهد.

سازماندهی مطالعاتی ، یعنی مطالعه ی متعادل ، برمبنای اهمیت هر یک از دروس در کنکور سراسری ، متأسفانه در موارد بسیاری مشاهده میشود که بسیاری از داوطلبان کنکور عزیز ، علی رغم مطالعه ی بسیار ، به دلیل عدم رعایت نسبت اهمیت هر یک از دروس ، نتیجه ی قابل قبولی نمیگیرند ، به عنوان مثال : دانش آموز رشته ی ریاضی قص شرکت در زیر گروه های مهندسی معماری را دارد ، به صرف اینکه مدرس درس شیمی علاقه مند است و یا میزان تکالیف این مدرس در طول هفته زیاد است ، بیشتر حجم مطالعه خویش را به این درس اختصاص میدهد و از درسی مثل دیفرانسیل که اهمیت آن بیشتر از درس شیمی است غافل میشود ، لازم است که داوطلبان اهمیت هر درس را برای قبولی در هر یک از زیر گروه های آموزشی به دقت بدانند و میزان ساعات مطالعه ی خویش را در طول هفته ، بر مبنای آن هماهنگ کنند. بنابراین ، اینکه فقط از دانش آموز بخواهیم که زیاد بخواند کافی نیست ، بلکه باید بعضی از دروس را بیش از دروس دیگر بخواند.

تعیین ضرب العجل مطالعاتی

لازم است جهت تعیین اهداف بلند مدت در مطالعه ، اهداف کوتاه مدتی مورد نظر قرار گیرند ، به این معنا که داوطلب با ایجاد ضرب العجل مطالعاتی ، خود را مقید میسازد که در مدت زمان معینی ، صفحه ، مبحث و یا کتابی را مورد مطالعه قرار دهد. تعیین این ضرب العجل ، به داوطلب این نیرو را میدهد که در مدت زمان کوتاهی و با دقت و تمرکز بیشتری به مطالعه بپردازد.

برنامه ریزی درسی و نحوه تنظیم برنامه

اگر دانش آموز برنامه ای منظم نداشته باشد که وقت خود را با آن تنظیم کند ، وقت زیادی را تلف خواهد کرد. اگر از همان روز اول برنامه ای مرتب و منظم نداشته باشد ، روز به روز تکالیف درسی به روی هم انباشته شده و هرچه بیشتر تعلل کند ، تکالیف بیشتری جمع میشود و هر چه بیشتر تکالیف بر روی هم جمع شود ، رغبت دانش آموز برای شروع به کار در او کمتر خواهد شد. پس عاقلانه است که از او بخواهیم تا برنامه ای منسجم برای مطالعه و انجام تکالیف برای خود تنظیم کند.

برنامه ریزی ای که دانش آموز برای خود طرح میکند ، بستگی به برنامه کلاسی مدرسه ، کلاس های فوق برنامه و سایر فعالیت های او خواهد داشت. یک برنامه ی خوب ، برنامه ای است که با توجه به شرایط و امکانات موجود طرح ریزی شود.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۸۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز از شرکت ۳۰ هزار نفر از دانش آموزان پایه دوازدهم این استان در کنکور امسال خبر داد. - اخبار استانها -

علی حجر‌گشت ‌در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در کرج‌ اظهار داشت: با توجه به اینکه حدود 30 هزار دانش آموز پایه دوازدهم در استان البرز در حال تحصیل هستند، از این رو به نظر می‌رسد که این تعداد دانش‌آموز در کنکور امسال شرکت کرده‌اند.

وی افزود: هر چند امار رسمی شرکت در کنکور توسط سازمان سنجش ارائه می شود اما با عنایت به حضور این تعداد از دانش آموزان در پایه دوازدهم پیش بینی این میزان در کنکور داده شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان البرز در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار تسنیم در کرج در خصوص تعداد دانش آموزان ورودی در سال جدید به آموزش و پرورش استان البرز اظهار داشت: با توجه به تجربه ای که در سال‌های گذشته داشته و همچنین با توجه به مهاجرت بالا به استان البرز پیش بینی می شود، حدود 10 هزار نفر دانش آموز جدید در استان البرز مشغول به تحصیل شوند.

‌حجرگشت ادامه داد: برای این منظور، آموزش و پرورش مقدمات لازم برای حضور این تعداد از دانش آموزان را فراهم کرده و تلاش می کند تا پایان شهریور ماه، کلیه مقدمات حضور دانش اموزان در مدارس را انجام داده و دانش آموزان با خیالی آسوده به تحصیل وارد شوند.

مدیر‌کل آموزش و پرورش استان البرز در ادامه با اشاره به نیاز استان البرز به وجود کمبود کلاس در استان اظهار داشت: اگر بخواهیم تراکم هر کلاس را 25 تا 30 نفر در نظر بگیریم استان البرز به حدود 11 هزار کلاس درس نیاز دارد تاب تواند این دانش آموزان به صورت تک شیفت در مدارس تحصیل کنند.

 ‌حجر‌گشت درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در خصوص استقلال آموزش و پرورش شهرستان فردیس اظهار داشت: از آنجایی که این موضوع مدت‌هاست در دستور کار است، کلیه اقدامات استقلال آموزش و پرورش شهرستان فردیس انجام شده و به نظر می‌رسد که در تابستان امسال بتوان استقلال این آموزش و پرورش را اعلام کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • حضور ۳۰ هزار دانش‌آموز کرجی در کنکور امسال
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور