Web Analytics Made Easy - Statcounter

دالوندی گفت: اولین اقدام مهم ما اصلاح قانون نظام پرستاری است تا از یک نظام مشورتی به یک نظام اجرایی قوی‌تر برویم.   به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پرستاران از زحمت کش‌ترین مشاغل در جهان محسوب می‌شوند و این افراد در خط مقدم مواجهه با بیماران، ارائه خدمات بهداشتی درمانی مطلوب به بیماران و مراجعه کنندگان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هستند؛ پرستاران به دلیل کمبود شدید نیروی پرستاری  مجبورند در شیفت‌های اضافی مراکز درمانی حضور داشته باشند، این افراد علی‌رغم اینکه مطالباتشان حدود ۱ سال به تاخیر افتاده است، با تلاشی جهادی مشغول به ارائه خدمات در حوزه سلامت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۸۶ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، اما بعد از گذشت حدود ۱۲ سال هنوز در کشور برای پرستاران اجرایی نشده است.

پرستاران در روز‌های عادی و ایام تعطیلات هیچوقت کار خود را رها نکرده‌اند و به صورت جهادی بهترین خدمات بهداشتی درمانی را به مراجعه‌کنندگان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ارائه می‌دهند؛ همچنین این افراد با وجود حقوق کم نسبت به سایر گروه‌های پزشکی بسیار مسئولیت پذیر هستند.

به مناسبت فرا رسیدن نوروز ۹۸ با اصغر دالوندی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور رفتیم و گفت‌وگویی صمیمی و خودمانی با وی انجام دادیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آقای دالوندی نظر و حس شما نسبت به عید نوروز و فرارسیدن بهار طبیعت چگونه است؟
دالوندی:  در فرهنگ همه ادیان گردش ایام و تغییر فصل‌ها به عنوان یک عید در نظر گرفته می‌شود و در ایران نیز از قدیم با فرا رسیدن بهار طبیعت و هنگام شکوفه دادن درختان را جشن می‌گیرند و از دیرباز رسم و رسوم بسیار زیبایی  برای این زمان وجود داشته است، عید نوروز نشان‌دهنده هنر و زیبا‌شناسی همچنین خلق‌و‌خوی خوب مردم ایران‌ زمین است، در واقع فصل بهار که در حقیقت فصل زاده شدن دوباره طبیعت است را جشن می‌گیریم؛ در این ایام شادی و سرور به سراغ مردم می‌آید و ایرانیان به دید و بازدید و صله رحم با یکدیگر می‌پردازند، البته جدا از این‌ها با شروع عید نوروز افراد بازبینی در فکر و رفتار خود دارند و من معتقدم که آغاز بهار طبیعت ایام خوبی برای تجدید‌نظر در برنامه‌های تنظیم شده برای زندگی است و ایرانیان با فرا رسیدن عید نوروز می‌توانند یک بازنگری بر عملکرد سال گذشته و آینده نگری در برنامه‌های  سال آینده انجام دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شما اهل عیدی دادن به اطرافیان خود هستید؟
دالوندی: بله من اهل عیدی دادن به اطرافیانم و کسانی که برای عید دیدنی به منزلم می‌آیند، هستند و این کار را با علاقه انجام می‌دهم، زیرا معتقدم که عیدی دادن برکت زندگی را زیاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: معمولا اولین عیدی را از چه کسی می‌گیرید؟
دالوندی: من همیشه اولین عید خود را از پدرم می‌گیرم و من معمولا هر جایی از ایران باشم در زمان شروع سال نو در خدمت پدرم هستم و اولین عیدی را از دست مبارک وی می‌گیرم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اولین عیدی را پس از تحویل سال نو به چه کسی می‌دهید؟
دالوندی:  من پس از تحویل سال نو اولین عیدی را به افرادی که سر سفره  هفت‌سین نشسته‌اند، می‌دهم که ممکن است اما معمولا اولین عیدی را به همسرم، خواهرم و مادرم تقدیم می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شما کدام یک از سین‌های سفره هفت سین را دوست دارید؟
دالوندی:  هر چیزی را که خداوند متعال آفریده باارزش و دوست داشتنی است و به همین دلیل من به صراحت نمی‌توانم بگویم از کدام سین بیشتر دوست دارم، اما اگر سمنو سر سفره هفت سین باشد به خصوص اگر تازه باشد خوشحال می‌شوم زیرا این ماده غذایی را دوست دارم، البته سنجد نیز مورد علاقه من است.

باشگاه خبرنگاران جوان: از خودتان بگویید و این که در چه رشته‌ای تحصیل کرده‌اید؟
دالوندی:  من در سال ۵۶ و در سند ۱۶ سالگی دیپلم ریاضی گرفتم و سپس در سال ۵۷ و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دیپلم تجربی را اخذ کردم ؛ در سال ۶۱ با شروع جنگ یک دوره یک ساله بهیاری را گذرانده‌ام که این اتفاق باعث شد که در مقطع کاردانی رشته پرستاری مشغول به تحصیل شوم و در مقطع کارشناسی نیز در رشته پرستاری تحصیل کنم، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته پرستاری گرایش بهداشت جامعه در دانشگاه بهزیستی تحصیل کرده‌ام و فارغ‌التحصیل مقطع دکتری در گرایش سلامت سالمندی در یکی از دانشگاه‌های سوئد هستم.

باشگاه خبرنگاران جوان:  مقیم کشور سوئد هستید؟
دالوندی:  خیر، به دلیل اینکه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی تهران بودم پس از پایان تحصیلاتم، به کشور بازگشتم، از سن پایین در خدمت انقلاب بودم و زودتر از دیگران بازنشسته شدم و در حال حاضر تجارب خود را در دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد در اختیار دانشجویان می‌گذارم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا در جنگ حضور داشتید؟
دالوندی: به طور مستقیم در جنگ حضور نداشتم،  سال ۵۶ در دانشکده افسری فنون  رزم را یاد گرفتم، آذر ۵۹ به سربازی رفتم، در مقطعی هم مسئول عقیدتی اسرای عراق بودم و در تخلیه اسرا از اندیمشک به تهران فعال بودم.

باشگاه خبرنگاران جوان:  آیا شما در ایام تعطیلات عید نوروز به سفر می‌روید؟
دالوندی:  والدینم ساکن بروجرد هستند که در ایام تعطیلات عید نوروز به این شهر می‌روم.

باشگاه خبرنگاران جوان:  توصیه‌ شما به دانشجویان رشته پرستای چیست؟
دالوندی: من به دانشجویان رشته پرستاری توصیه می‌کنم که نگران کم یا زیاد شدن ظرفیت رشته پرستاری نباشند، زیرا شغل پرستاری یک حرفه جهانی است و در حال حاضر کمبود ۷ هزار و ۲۰۰ هزار نیروی پرستار در دنیا داریم و ما می‌توانیم این مسئله را به عنوان یک موضوع استراتژیک در کشور مطرح کنیم؛ بر خلاف دانشجویان برخی از رشته‌ها که  مطالبی را یاد گرفته‌اند و به مرور زمان آنها را فراموش می‌کنند، پرستاری یک رشته علمی، مهارتی و فنی است و در دنیا جا برای کار در این رشته بسیار زیاد است؛ کشور نیاز شدیدی به نیروی پرستاری دارد و به نظرم پرستاران توانایی ساماندهی نظام سلامت ایران را دارند و رسانه‌ها می‌توانند تصویر و مقام  پرستاران را در ذهن مردم ارتقا بخشند، زیرا به دلیل شرایط کاری پرستاران در ایران باعث ایزوله شدن آنها در بیمارستان‌ها می‌شوند؛ مردم اطلاعی ندارند که پرستاران معلمان آموزشی و محققان خوبی هستند و نقش پررنگی در تغییر سبک زندگی مردم دارند؛ باید بگویم که تامین نیروی پرستاری باید در کشور انجام شود و حتی ما می‌توانیم دانشکده پرستاری بین‌المللی را در ایران راه‌اندازی کنیم و دانشجویان خارجی را برای آن سوی مرز‌ها تربیت کنیم.
ضرورت راه‌اندازی دانشکده‌های خصوصی پرستاری در ایران باشگاه خبرنگاران جوان: نظر شما در زمینه راه‌اندازی دانشکده‌های خصوصی پرستاری چیست؟ دالوندی:  در حدود ۸۰ درصد از دانشکده‌های پرستاری در آمریکا خصوصی است و ما می‌توانیم در کنار ۱۹۰ دانشکده پرستاری دانشگاه‌های خصوصی را راه‌اندازی کنیم تا این مراکز آموزشی پرستاران بین‌المللی را با هدف رفع نیاز دنیا به این حرفه تربیت کند و من معتقدم که دانشکده‌های خصوصی پرستاری می‌توانند نیرو‌های دیپلمه را جذب کنند و یک نیروی پرستار قوی را تحویل مردم جهان دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان: به چه دلیل برخی از پرستاران برای کار به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند؟
دالوندی:  نیازی که دنیا به پرستاری دارد و تفاوت سیستم پرداخت حقوق خارج از کشور نسبت به ایران باعث مهاجرت پرستاران می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: توصیه شما به داوطلبان رشته تجربی چیست؟
دالوندی: به عنوان شخصی که سال‌ها به عنوان کارشناس آموزش مشغول به فعالیت هستم، معتقدم که کنکور باید از جامعه حذف شود و با توجه به اینکه کنکور در ۸۵ درصد از رشته‌ها حذف شده است، اما به دلیل سلطه‌گری برخی از رشته‌ها هنوز بحث کنکور داغ و مهم است؛ معتقدم نباید اختلافی بین فارغ‌التحصیلان ایجاد کنیم و به نظر من اگر کنکور را برداریم و درب دانشگاه‌ها را مثل کشور‌های خارجی باز کنیم این مسئله باعث می‌شود تا فضای دانشگاه محور بر جامعه حاکم شود و استرس داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها کاهش یابد؛ با این شرایط داوطلبان سراغ رشته مورد علاقه خود می‌روند.
باشگاه خبرنگاران جوان:  مشکلات پرستاران در سال ۹۷ چه بود؟
دالوندی:  بزرگترین مشکل پرستاران بحث کمبود نیرو در مراکز درمانی و پرداخت نا‌عادلانه  بود، البته امیدوار بودیم صلاحیت حرفه‌ای برای شغل پرستاری صادر شود تا هیچ فردی بدون داشتن شرایط لازم وارد شغل پرستاری نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان:  اهداف اولیه شما برای پرستاران در سال ۹۸ چیست؟
دالوندی: اولین اقدام مهم ما اصلاح قانون نظام پرستاری است تا از یک نظام مشورتی به یک نظام اجرایی قوی‌تر برویم و دومین کار ما اجباری شدن عضویت‌ها است، زیرا این کار تاثیر زیادی بر قدرت سازمانی ما دارد.

  باشگاه خبرنگاران جوان:  آقای دالوندی از این که در این مصاحبه صمیمانه شرکت کردید کمال تشکر و قدر دان دارم و در سال جدید‌آرزوی موفقیت شما و جامعه پرستاری را از خداوند متعال مسئلت دارم.   انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۸۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشوردر گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در رابطه با مشکل کمبود پرستار اظهار کرد: اخیراً خبر‌هایی مبنی بر استخدام ۲۵ هزار نفر نیروی جدید در بدنه وزارت بهداشت منتشر شد که از این تعداد معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد نیروی پرستارا است؛ یعنی چیزی حدود ۱۰ هزار نفر پرستار استخدام می‌شوند. با این حال استخدام نیرو نمی‌تواند مشکل کمبود پرستار را حل کند باید فکری اساسی برای بهبود شرایط و معیشت پرستاران شود.

وی ادامه داد: در مرحله اول باید وضعیت معیشت پرستاران را حل کرد که انگیزه کافی را برای ادامه کار در کشور داشته باشند؛ زیرا یکی از معضلات مهمی که اکنون با آن روبه روهستیم مهاجرت پرستاران است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: اگر بخواهیم مشکل پرستاری را حل کنیم باید بتوانیم سالانه حداقل ۱۵ هزار پرستار طی ده سال آینده جذب کنیم تا شرایط بدتر نشود. با این وجود اگر بخواهیم در یک شرایط مطلوب قرارگیریم باید این عدد افزایش یابد.

رحیمی به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: بزرگ‌ترین مشکل و دلیل مهاجرت پرستاران معیشت و امنیت شغلی است. اگر پرستاران در ایران شغل، امنیت شغلی و درآمدی خوب که از پس هزینه‌های زندگی برآیند داتشه باشند، قطعاً مهاجرت نمی‌کنند. بیشتر پرستارانی که از کشور خارج شده‌اند نیرو‌هایی بودند که موفق به استخدام نشدند. سن آنها افزایش یافته و به دنبال یک ثبات شغلی بودند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حقوق پرستاران بسیار متفاوت است. پرستاران وزارت بهداشت میانگین ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • پرستاری یک شغل سخت و دشوار است/ ۷۵ درصد پرستاران ایران زن هستند
  • شغل پرستاری ماهیت سخت و دشواری دارد
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران