Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@18:20:53 GMT

مدارس غیر دولتی؛ جولان‌گاه موسسات کنکوری

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۱۹۰

مدارس غیر دولتی؛ جولان‌گاه موسسات کنکوری

گروه دانشگاه ایسکانیوز: از افزایش کیفیت آموزشی در پاسخ به نیازهای متنوع مردم و فراگیران به عنوان یکی از مهمترین هدف در تاسیس مدارس غیردولتی یاد شده است که به‌نظر می‌رسد مدارس غیردولتی در این زمینه نیز از رسیدن به هدف باز مانده‌اند.

شواهد نشان می‌دهد تنها رمز توفیق و ماندگاری برخی از مجتمع‌های بزرگ غیردولتی که امروزه از آنان به عنوان مدارس سرآمد، پر آوازه و با کیفیت نام برده می‌شود،‌ علاوه برسود جستن از انواع ویژه‌خواری در اواخر دهه 60، دست‌چین کردن دانش‌آموزانی است که به توفیق دریافت شهریه‌های نجومی ،تمام سرمایه خویش را وقف کنکور کرده و تنها محصول و برونداد آنها، برنده شدن در مسابقه کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حاصل این تربیت تراریخته و گلخانه‌ای، با توسل به پیش شرط 《سوا کن و جداکن》 از شمار فراوان دانش‌آموزان پولدار، هدف گرفتن کسانی است که جز پر خوانی و مجهز شدن به تکنیک تست زنی برای رسیدن به خط پایانی در ماراتن کنکور، هنر دیگری در چنته ندارند.

در شبیه‌سازی، یکسان‌سازی، تک گویی و استفاده از روش‌های سنتی و غیر اثربخش در فرایند یاددهی_یادگیری، نمره‌محوری و ارزشیابی از دانسته‌ها، بین اغلب مدارس دولتی و غیردولتی تمایز و تفاوت محسوس و معناداری دیده نمی‌شود.

ماجرا وقتی جالب‌تر می شود که برخی از دانش‌آموزان برای گریز از قید و بندهای دست‌ و پاگیر انضباطی در مدارس دولتی، برای ترمیم و بهبود معدل، خریدن نمره یا حضور آزاد و کژدار و مریض‌گونه در مدرسه به آغوش برخی از مدارس غیردولتی پناه می برند.

اختاپوس کنکور امروز تمام شریان‌های حیاتی آموزش و پرورش را در ساحت‌های مختلف یادگیری هدف گرفته است .

امروز آموزش و پرورش تمام قد در خدمت این آزمون سرنوشت ساز است که متاسفانه مدارس غیردولتی،‌ پیشگام و پرچمدار این تفکر است.

نگاه نتیجه‌نگر و آزمون محور در بین تمامی مدارس غیردولتی از مدارس مذهبی وابسته گرفته تا مدارس لاکچری مستقر در شهرک غرب و غیره جاری است.

امروز برای برخی از خانواده‌های متمول، مدارس غیر دولتی فرصتی برای به نمایش گذاشتن خاستگاه اجتماعی-اقتصادی خانواده، به رخ کشیدن اصل و نسب خونی و قبیله‌ای، ثروت‌های قارونی نوکیسه‌ها، تمایز نژادی، نگاه ارباب و رعیتی مدیران به مردم است.

برنامه درسی پنهان در مدارس غیردولتی، رسمیت بخشیدن به گفتمان طبقاتی شدن آموزش در ایران است، حتی اگر این گفتمان در پوششی به ظاهر موجه با برجسته ساختن تربیت دینی و قرآنی دانش‌آموزان یا فرزندان رجال مذهبی کشور مورد حمایت قرارگیرد.

ناگفته نماند کم نیستند مدارس کم توان یا تازه تاسیسی که بدلیل نابرخوداری از نعمت ویژه خواری یا مغضوب واقع شدن از سوی مقامات و مدیران آموزش و پرورش با داشتن مکان‌های استیجاری هنوز هشتشان گرو نهشان است که ما قصد نداریم آنها را نیز با همین چوب برانیم.

احمد طوافی از اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی تامین نیاز مدارس و مراکزغیردولتی در قسمتی از مقاله خود در دفاع از مدارس غیردولتی، انجام بهتر و موثرتر رقابت، فراهم آمدن امکان بروز شایستگی‌ها و استعدادها در معلمان و افزایش قدرت انتخاب و تصمیم‌گیری در مدیران را بخشی از اهداف تاسیس مدارس غیر دولتی بشمار آورده آن را در راستای کمک به عدالت اموزشی می‌داند که باید گفت شواهد میدانی، در راستی آزمایی برای تحقق این اهداف، یافته‌های متقن و قابل اعتنایی را در اختیار پژوهندگان قرار نمی‌دهد.

شوربختانه آموزش و پرورش حتی روی کاغذ هم هنوز به شاخص‌های مورد اتفاق درباره رتبه بندی یا درجه بندی از مدارس دست نیافته است تا در یک ارزیابی و ارزشیابی مستقل و غیر جانبدارانه از دورن‌دادها، فرایندها، برون‌دادها و پیامدهای عملکرد مدارس دولتی و غیردولتی را در کفه سنجش خود قرار دهد.

هنوز هم بخش قابل ملاحظه‌ای از توان مدارس غیر دولتی علاوه بر به‌کارگیری معلمان بازنشسته یا تحصیل کرده‌های بیکار به عنوان آموزشگر معطوف به همان نیروهای مجرب و ماموری است که هرساله بدون توجه به کمبود 197 هزار نفری معلم، به‌رایگان و انتخاب شده به دلخواه موسس، به عنوان مدیر یا دیگر عوامل اجرایی سر از مدارس غیر دولتی در می‌آورند.

سال‌هاست که با واگذاری آموزش‌های ضمن خدمت به بخش خصوصی، امکان به روزآوری توانمندی‌ها، شایستگی‌ها و صلاحیت‌های حرفه‌ای از معلمان سلب شده است. امروز حتی در خوش‌بینانه ترین حالت بیش از 60 هزار معلم از دسترسی به اینترنت و بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند و دیگر مهارت‌های ارتباطی در فضای مجازی محرومند.

امروز مدارس غیردولتی با تابلو برگزاری فعالیت‌های فوق برنامه به جولان‌گاه موسسات آموزش کنکور مبدل شده‌اند که بازوی نظارتی آموزش و پرورش در مهار این هیولا که در تار و پود آموزش و پرورش از مرحله تولید محتوا گرفته تا آزمون و ارزشیابی ریشه دوانیده، سخت عاجز مانده است، چرا که مصداق آن شعر معروف حکیم ناصرخسرو است که گفت :گفتا زکه نالیم؟ که از ماست که برماست!

*کارشناس آموزش و پرورش

انتهای‌ پیام/

31 / 320

نویسنده: *ابراهیم سحرخیز

کنکور آزمون عدالت آموزشی ابراهیم سحرخیز کارشناس آموزش و پرورش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کنکور آزمون عدالت آموزشی کارشناس آموزش و پرورش مدارس غیر دولتی مدارس غیردولتی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن

به گزارش قدس خراسان، علی‌اکبر چراغیان ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بردسکن ضمن گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری از برگزاری بیش از ۴۰ عنوان برنامه در طول این هفته خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه آموزش و پرورش بردسکن در حوزه پرورشی از جمله اقامه نماز در مدارس یکی از شهرستان‌های برتر در استان انتخاب شده است و طرح سه‌شنبه‌های معنوی هر هفته با حضور امام جمعه و تعدادی از رؤسای ادارات در یکی از مدارس برگزار می‌شود. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن از راه‌اندازی مهدالرضا(ع) برای آموزش قرآن در رده سنی زیر ۶ سال خبر داد و افزود: در همین راستا نیز توانسته‌ایم بیش از ۶۰ مربی قرآن در شهرستان تربیت کنیم.

وی به طرح قاضی در مدارس اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح که با مشارکت دادگستری و مشاوران اجرا می‌شود باعث کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان و والدین شده است.

چراغیان وضعیت آموزشی دانش‌آموزان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه ۱۵ درصد قبولی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی نسبت به سال تحصیلی گذشته افزایش پیدا کرده که از این لحاظ آموزش و پرورش بردسکن جزو 10 نواحی آموزش و پرورش در سطح استان است. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن به کسب رتبه‌های دیگر آموزش و پرورش در المپیادها، آزمون پایش و پایا در سطح استان و کشور خبر داد و گفت: متأسفانه برخی افراد آموزش و پرورش را خواسته و ناخواسته در بستر فضای مجازی مورد انتقاد قرار می‌دهند که نیاز است اگر ضعف و یا کم و کاستی وجود دارد موارد را به صورت حضوری مطرح تا نیروهای ستادی حوزه آموزش و پرورش نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند. 

وی همچنین با توجه به برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان از خانواده‌ها خواست فرزندان خود را بیشتر مورد کنترل قرار دهند و به آنها اجازه ندهند با موتورسیکلت در مدارس حضور پیدا کنند.

چراغیان اظهار کرد: متأسفانه طی سال گذشته و در یک ماه اخیر چهار نفر از دانش‌آموزان بر اثر قوع تصادف جان خود را از دست داده‌اند و خانواده‌ها را داغدار کرده‌اند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • خبر مهم برای معلمان غیردولتی؛‌ کاهش محسوس ساعات کاری در هفته با بیمه کامل
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود